עוף גיאורגי בשום וכוסברה

29-03-2025 | מילכה דיין

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. נחשפנו למגוון עשיר ומיוחד של מנות וטעמים, הן חלביים והן בשריים. (עיינו מתכון החצ׳פורי המדהים). המנה הנפלאה של העוף, הריחנית המבושמת בשום וכוסברה, טעמה לי במיוחד, הן בפשטותה והן במרקם הקריספי שקיבלה והעלתה בי חיוך, כשהוסבר לנו, שאבן כבדה מונחת על נתחי העוף, עד שזה נכנע ונעשה דקיק ושחום… והטעם: מדהים! נסו גם אתם בבית… אם אין לכם כוונה להגיע לירושלים, אפילו בשבת.

החומרים הדרושים

נתחי עוף: שוקיים, ירכיים, כרעיים ואפילו חזה עוף פרוס עבה .

שיני שום (5-10!!!) חלקן קלופות שלמות וחלקן פרוסות.

צרור עלי כוסברה (או נענע) שטופים היטב וקצוצים דק.

כפית שמן זית

קורט מלח

(רצוי סיר יציקה כבד, שיונח כמשקולת מעל)

ו… זהו!

אופן ההכנה

-מחממים מחבת יציקה, עם כפית שמן זית.

-מסדרים את נתחי העוף על המחבת החמה. (בזהירות).

מניחים מעל נייר אלומיניום או נייר אפיה כפול ועליו מניחים סיר כבד, בקוטר קטן יותר, שיושב היטב על העוף.

-מוסיפים שיני שום שלמות בין נתחי העוף.

-מבשלים על חום בינוני עד להזהבה.

-הופכים את נתחי העוף לצידם השני.

מוסיפים את השום ומחצית מהעלים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להזהבה.( בדקו שהעוף מבושל גם בחלקים הפנימיים הנסתרים).

-הפכו שוב ופזרו את יתרת העלים מעל.

-פזרו מעט מלח.

והגישו חם לשולחן…

בתיאבון

(טיפ: אם העוף לא מספיק מגיר נוזלים ושומנים, שזהו הבסיס לבישול, הוסיפו כמה כפות מים).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף גיאורגי בשום וכוסברה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.