עוף ותפוחי אדמה בזעתר

04-06-2025 | ניצן פוגל

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא נכנסת לתנור?? המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם ולא תאמינו כמה שזה טעים! מנה מושלמת עם מצרכים שיש לכולנו בבית והיא מתאימה לארוחה באמצ"ש וגם לסופ"ש.

מצרכים:

7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)

20 תפוחי אדמה קטנים חצויים (או 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות) – לא חובה לקלף

מי שאוהב, ניתן להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.

רבע כוס מים

לתיבול:

7 כפות שמן זית

4-5 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש ב-2 כפות של שום כתוש מוכן)

2 כפות גדושות של תבלין זעתר

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את המים, השמן זית ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומניחים את חלקי העוף בבלילה ומערבבים עם הידיים שהרוטב יכסה את העוף כמו שצריך.

לוקחים תבנית, ומסדרים קודם את העוף ורק אז מניחים את תפוחי האדמה שחתכנו, אם השתמשתם בתפוחי האדמה הקטנים, יש להניח את אותם חצויים שהקליפה כלפי מעלה, אם לקחתם תפוחי אדמה גדולים וחתכתם לקוביות, פשוט מניחים אותם סביב חלקי העוף. לוקחים את הקערה עם שארית הרוטב שנשאר בתוכה ושופכים מעל תפוחי האדמה.
ניתן לשדרג ולהוסיף גבעולי רוזמרין מעל תפוחי האדמה לאחר ששפכם עליהם את הרוטב לטעם ארומטי (לא חובה).

מכניסים את התבנית שהיא מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם על 200 מעלות למשך שעה ו- 20 דקות, לאחר מכן מורידים את הרדיד ומשאירים את התבנית בתנור לעוד 20 דקות כדי שהעוף ותפוחי האדמה יקבלו את הקריספיות.
בתאבון ובהצלחה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף ותפוחי אדמה בזעתר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.