פאי שוקולד ודובדבנים

12-09-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגה חגיגית, מרהיבה ויפה שמשלבת מתיקות ועושר של שוקולד, יחד עם חמצמצות ועסיסיות של דובדבנים

מצרכים:
לקלתית
125 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה בינונית

למילוי
200 גרם שוקולד מריר
240 מ"ל שמנת מתוקה 38% (1 כוס)

לקישוט:
2 גרם דובדבנים קפואים
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
¾ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומעבדים במשך דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים אותה בצד לצינון.

הכנת מלית השוקולד
מניחים שוקולד גרוס לקוביות בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מחממים את השמנת המתוקה, עד להגעה לסף רתיחה.. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים במשך דקה. בעזרת מרית מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות, עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
יוצקים את קרם השוקולד על הקלתית, ומניחים את התבנית במקרר במשך 4 שעות.

שכבת הדובדבנים
מפשירים את הדובדבנים, ומוסיפים לסיר קטן.
מוסיפים את הקורנפלור לקערית, יוצקים את המים לקערית, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הבלילה לסיר עם הדובדבנים. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל שבסיר הופך לסמיך, מורידים את הסיר מהכיריים. יוצקים את תערובת בדובדבנים על מילית השוקולד המוצקה. מכניסים את המאפה למקרר לצינון של לפחות שעתיים.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי שוקולד ודובדבנים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.