פאי שוקולד ודובדבנים

12-09-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגה חגיגית, מרהיבה ויפה שמשלבת מתיקות ועושר של שוקולד, יחד עם חמצמצות ועסיסיות של דובדבנים

מצרכים:
לקלתית
125 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה בינונית

למילוי
200 גרם שוקולד מריר
240 מ"ל שמנת מתוקה 38% (1 כוס)

לקישוט:
2 גרם דובדבנים קפואים
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
¾ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומעבדים במשך דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים אותה בצד לצינון.

הכנת מלית השוקולד
מניחים שוקולד גרוס לקוביות בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מחממים את השמנת המתוקה, עד להגעה לסף רתיחה.. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים במשך דקה. בעזרת מרית מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות, עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
יוצקים את קרם השוקולד על הקלתית, ומניחים את התבנית במקרר במשך 4 שעות.

שכבת הדובדבנים
מפשירים את הדובדבנים, ומוסיפים לסיר קטן.
מוסיפים את הקורנפלור לקערית, יוצקים את המים לקערית, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הבלילה לסיר עם הדובדבנים. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל שבסיר הופך לסמיך, מורידים את הסיר מהכיריים. יוצקים את תערובת בדובדבנים על מילית השוקולד המוצקה. מכניסים את המאפה למקרר לצינון של לפחות שעתיים.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי שוקולד ודובדבנים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.