פאי תפוחים מעולה

04-01-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם ופשוט להכנת פאי תפוחים קלאסי וטעים מאוד. 
מצרכים: תבנית 24
הבצק:
קמח לבן – 2 כוסות
חמאה – 150 גרם
1/3 כוס סוכר
סוכר וניל – אריזת נייר
30 גרם, אבקת שקדים.
מלח – קורט
אבקת אפיה – 1/2 כפית
ביצה – Medium
המלית
6 תפוחי עץ קלופים
1 כף מיץ לימון
4 כפות שטוחות סוכר
חצי כוס מים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים מעט גס.
פירורי לחם
סוכר דמררה חום
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ואבקת השמרים. מעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הסוכר את התפוחים מיץ הלימון והמיים, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 20 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים. מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הנוזלים, ומצננים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים. מפזרים מעל פירורי לחם וסוכר דמררה. כמו כן, את אגוזי המלך הגרוסים. את דיסקיט הבצק הקטן מרדדים, וחותכים לרצועות דקות אותן מניחים בצורת שתי וערב על גבי המילית ויוצרים צורת רשת. לוקחים ביצה טרופה ומברישים את רצועות הבצק. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים מעולה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.