פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות

19-04-2024 | מילכה דיין

פותחת את הארון בפעם השלישית, פותחת וסוגרת.

בא לי להכין משהו חמים וטעים לארוחת ערב ושום רעיון לא עולה לי לראש.

מציצה שוב, בוחנת ולפתע עיניי נתקלות בחבילה הצהובה-קמח התירס קורץ לי.חייכתי לעצמי- זהו, אכין פולנטה:חמימה, נימוחה, מחממת ומנחמת.

מודה,לא אחת המנות המועדפות עליי,למרות המוצא הרומני, מצד אבי.

בילדותי לא התחברתי לדייסה הצהובה בגרסתה הרטובה (ממליגה) ולא בגרסא הקשה, הנפרסת כפרוסות. למרות זאת, בהחלט זוהי אחת המנות החביבות על בני ביתי.

(* הגרסה לפולנטה הזו, הינה התאמה ושדרוג לאורח החיים בביתנו ולכן אין בה חלב או שמנת מתוקה, גם לא ציר מרק, היות שבהחלט הוספתי מעט חמאה וגבינה מגורדת מעל).

הרעיון לתוספת מעל, ממוצרים שהיו בבית ומתחושה ששילוב בין בצל, פטריות, ערמונים, שום ועשבי תיבול מהמרפסת … יכול ממש להתאים.

כוס יין אדום או לבן🍷

וחיוך מאוזן לאוזן.

נסו ,גם אתם ותתענגו😋

החומרים הדרושים לפולנטה:

2 כוסות מים

1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק

1/2 כפית מלח או אבקת מרק

1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה

50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.

החומרים לתוספת מעל:

1 כפית שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)

1 שקית ערמונים קלויים

עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

לפיזור מעל:

גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)

אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)

-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.

-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.

-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.

-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה

ומכבים את האש.

להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)

-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.

– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.

– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.

-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.

-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.

-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.

-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.

לוגמים כוס יין אדום או לבן

ומתחממים…🔥

לחיים🥂

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, שבועות, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

משמעות ארוכת טווח: בכל יום קצר יש עולם ומלואו

כשאנחנו מגיעים לגיל בוגר, הימים עשויים להיראות קצרים יותר, איטיים…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

להעביר את הלפיד: החכמה של הרגעים הקטנים

  במפגש שוחחנו על המושג 'משמעות' לא בהכרח כמילה גדולה…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חשיבות עריכת ייפוי כוח וצוואה בגיל השלישי

חודש האזרח הותיק הוא הזדמנות חשובה להזכיר לכל אחד ואחת…

הבלוג של עו"ד לילך הירש אופיר

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.