פוקצ׳ות…יאמממי

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו קצת שונה וקליל לארוחת שישי צהריים, או לחילופין לארוחת ערב. ארוחה קלה, חלבית, מעניינת וטעימה לכולם.

סלט ירקות, מבחר גבינות, ציזיקי ופוקצ׳ות צבעוניות מלאי הפתעות, הן הפתרון הנאות. נותר רק להתאזר קצת בסבלנות ולחכות…

בינתיים, הוציאו בקבוק יין אדום או לבן, שתי כוסות או יותר ואחלו לכולם שבוע טוב יותר!

 

מרכיבים (ל-2 פוקצ'ות):

1/2 1 ספל מלא קמח שמרים מוכן ( או קמח + 1/2 שקית שמרים)

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית סוכר( להתפחה)

1/2 ספל מים חמים

1/2 כפית מלח (לאחר ההתפחה)

תוספות:

שיני שום קצוצות, זיתים מגולענים, פרוסות עגבניות,

פרוסות גבינת עיזים (פרומעז/ כמועז), פסטו, שמן זית, עלי בזיליקום… ועוד.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמח, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

פותחים כל כדור ביד ופותחים לגודל פיתה ארוכה.

מניחים על תבנית, נייר אפיה מרוסס קלות בשמן זית, במרווח.

מכסים במגבת, להתפחה נוספת.

עושים גומות עם האצבעות ומברישים מעט שמן זית. ניתן להכניס פיסות שום פרוסות, או קצוצות.

מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 200 מעלות, בשליש התחתון, לטורבו קו תחתון, עד שתופח ומזהיב קלות.

מוסיפים ומפזרים תוספות, כאוות נפשכם.

מעבירים לאמצע התנור, לטמפ׳ של 180 מעלות, לאפיה: עליון- תחתון, עד להשחמה.

סלט קטן ליד- מוסיף המון

ו… ב ת א ב ו ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פוקצ׳ות…יאמממי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.