פיצה ירוקה וגבינת עיזים

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה קצת כבדה מידיי (במיוחד רוטב העגבניות) אז הכי מתאים:

״פיצה ירוקה״- אותה הגברת בשינוי אדרת. השילוב של סלק העלים, קישואים או זוקיני צלויים, שמן זית ,שום וגבינת עיזים-שילוב מוצלח וכל כך טעים, שכולם ממש מתענגים.

לפעמים, אני חושבת, שאני אפילו מעדיפה, את הפיצה הירוקה-עבה או דקה, עם סלט עלים או ירקות, כוס יין במרפסת. יש למה לצפות. תהנו!

מרכיבים לבצק (2 מגשי פיצה בגודל בינוני):

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כף שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

לפזר מעל:

3 שיני שום פרוסות דק או קצוצות

עלי סלק ירוק: שטופים, קצוצים ומוקפצים קלות במחבת עם כפית שמן זית, מלח ופלפל שחור.

גליל גבינת עיזים (פרומעז) חתוך למטבעות.

(טיפ: שימו בפריזר למספר דקות)

גבינה צהובה, אהובה עליכם מגורדת, מעל או מתחת לכל התוספות.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

שים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( אם הוא דביק נוסיף עוד מעט קמח, אם הוא ממש טיפ טיפה דביק-כמה טיפות שמן זית.

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.

מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי ( ״בקטנה״)

מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.

מכניסים את התבנית לתנור לטמפ' גבוהה של 200 מעלות ( כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.

מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז

מחלצים את הפיצה.( לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פיצה ירוקה וגבינת עיזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.