פיתה מטחינה גולמית ללא גלוטן להכנה במיקרו

19-09-2023 | ניצן פוגל

 

לפעמים אנחנו מחפשים ארוחת בוקר או ערב קלילה, כזו שלא תגרום לנו לנקיפות מצפון וגם תכיל ערכים תזונתיים, זה המתכון המושלם בשבילכם!

 

מצרכים לבלילה:

2 כפות גדושות טחינה גולמית

1 ביצה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

4 כפות מים

 

תהליך ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הגלם עד שמתקבלת בלילה נוזלית (אבל סמיכה).
לוקחים צלחת זכוכית קטנה  – של מנה ראשונה (למי שאין אפשר גם צלחת אחרת), משמנים אותה בתרסיס שמן, ומוזגים בעזרת כף את הבלילה על הצלחת עד שתמלא את הצלחת עצמה.


שמים את הצלחת במיקרו ומפעילים ל- 2 דקות.
לאחר מכן הפיתה מוכנה, מחלצים אותה בעדינות עם מזלג או כף,

זהירות כשאתם מוציאים את הצלחת מהמיקרו כי היא רותחת.

אם רוצים פיתה עבה יותר, ניתן לשים בקערה במקום בצלחת שטוחה ואז ניתן למלא את הפיתה כמו כריך.

עכשיו תנו לדמיון שלכם לעבוד, אפשר לעשות מהפיתה טוסט מפנק עם גבינות, טונה  – כל מה שצריך זה לחמם טוסטר משולשים, לקפל את הפיתה לחצי, ולשים בטוסטר.


ניתן גם לעשות פיצה אישית שהבסיס של הפיצה זו הפיתה ועליה מורחים רוטב עגבניות ותוספות לפי טעמכם האישי.

המנה משביעה מאוד, והבלילה מספיקה ל- 3 פיתות קטנות.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פיתה מטחינה גולמית ללא גלוטן להכנה במיקרו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.