פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ

27-10-2024 | ירון צחר

עוגה שמורכבת משכבות מפנקות של בצק פריך, קרם אגוזים, מלית תפוחים ומלית פרג מהמטבח היהודי הונגרי. זו עוגה שנהוג להכין לערב פורים, אבל אצלנו במשפחה היא מתקבלת בברכה כל השנה במיוחד בשבתות.

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
150 גרם סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף ברנדי
1/4 כוס יין לבן
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 כוס חלב
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
מלית אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1/3 כוס חלב
¼ כוס סוכר
מלית תפוחים:
5 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
3 כפות סוכר
1 כף קינמון טחון
להברשה:
2 כפות ריבת משמש איכותית מומסת בכף מים רותחים

אופן ההכנה

הבצק:
מניחים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה שניות לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה, חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון וברנדי ומערבלים לתערובת פרורית. יוצקים בהדרגה יין לבן, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד של הבצק. ממשיכים לערבל במשך 8-7 דקות, עד שהבצק הופך לרך וגמיש. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
מלית פרג:
מחממים בסיר קטן פרג, חלב וסוכר ומערבבים היטב עד להיווצרות מחית רכה. מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה ומסירים מהכיריים. אם המלית יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף חלב. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב, ומצננים.
מלית אגוזים:
מוסיפים לקערית אגוזים, חלב וסוכר, ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב כדי לקבל מרקם נוח למריחה.
מלית תפוחים:
מסננים את התפוחים המגוררים (המיץ שניגר מהם נהדר לשתייה).
הרכבה ואפיה:
מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של תחתית התבנית ועובי 1/2 ס”מ. מעבירים בזהירות לתבנית ומהדקים היטב. מורחים מעל את מלית הפרג ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק נוסף של הבצק לעלה דק בגודל התבנית ובעובי 1/2 ס”מ, מניחים על מלית הפרג ומהדקים בעדינות. מורחים על הבצק את מלית האגוזים ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק שלישי של בצק לעלה בגודל התבנית ומניחים על מלית האגוזים.
סוחטים את התפוחים המגוררים ידנית ומניחים אותם על שכבת הבצק באופן אחיד. מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל בשכבה אחידה (לא כדאי להוסיף את הסוכר לתפוחים מוקדם יותר, כי הוא יגרום להם להגיר נוזלים). מרדדים את חלק הבצק האחרון ומניחים על שכבת התפוחים.
את שאריות הבצק מרדדים שוב וחותכים מהם רצועות בעובי 2 ס”מ בעזרת גלגלת משוננת. מניחים את רצועות הבצק בשתי וערב אלכסוני על שכבת הבצק העליונה. מברישים את פני העוגה בריבה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות, עד להזהבה. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.