פפנאש רומני

06-12-2023 | ניצן פוגל

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת חמוצה ומגבעת זהובה של כדור מטוגן – היא חגיגה מושלמת של כל מה שכל כך נפלא במטבח הרומני.

כילדה שגדלה בבית רומני, הייתי מחכה ומתענגת על הקינוח הזה.

מצרכים:

500 גרם גבינת טוב טעם או כנען

1 שקית אבקת אפייה

1 כף חומץ

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 שקיות סוכר וניל

3 כפות קמח תירס

1.5 כוסות קמח לבן מנופה

2 כפות סוכר

שמן לטיגון

להגשה:

שמנת חמוצה או קרם פרש למי שאוהב

ריבת דובדבנים עשירה

ניתן לשדרג לכל ריבה שאתם אוהבים.

 

אופן ההכנה:

לערבב גבינה עם הסוכר, להוסיף את הביצים ולערבב, ואז להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב לתערובת אחידה ולהניח למנוחה בצד כחצי שעה.

הבצק קצת דביק מפני שיש בו יותר גבינה ופחות חומרים יבשים.

לחמם שמן על להבה בינונית, בינתיים משמנים טיפה את הידיים ומכינים סופגניות עם חור כמו דונאט ובצד להכין עיגולים קטנים שלאחר הטיגון ישבו מעל החור של הסופגנייה (ראו בתמונה אופן הגשה)

מי שמתקשה, שיכין סופגנייה בגודל רגיל (רק יש לקחת בחשבון שיהיה קשה להניח את תערובת הגבינות והריבה מבלי שזה ינזל). יש להכניס הסופגניות לטיגון משני הצדדים

ולהגיש כאשר מוזגים ריבה עשירה בטעמה המשובח וכף עד שתיים של שמנת חמוצה וקיבלתם פפנאש רומני אמיתי.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פפנאש רומני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.