קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות עם אורז

13-12-2023 | ירון צחר

קציצות עסיסיות וטעימות המבושלות ברוטב נפלא. מנה קלאסית ומנחמת המתאימה גם כארוחת צהרים וגם לארוחת ערב. אתם חייבים לנסות.

מצרכים

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 ביצה
פירורי לחם
קורט מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות 100 גרם
1 קופסת שימורים של פרוסות אננס חתוכות לקוביות
2 כפות אבקת מרק עוף
3 שיני שום כתוש
3 כוסות מים
מעט שמן

אופן ההכנה

מוסיפים לקערה את מרכיבי הקציצות, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מניחים את התערובת בצד למנוחה במשך כשעה . מתערובת הקציצות יוצרים קציצות בגודל בינוני. מוסיפים את הקציצות למחבת עם שמן חם ומטגנים במשך כ- 3 דקות. הופכים צד ומטגנים במשך כ-2 דקות נוספות. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים על צלחת שטוחה עם נייר סופג.
לסיר רחב עם שמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד להשחמה. מוסיפים לסיר את קוביות הפלפל האדום, השום הכתוש והעגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, את קוביות האננס, יוצקים את סירופ האננס והמים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית. מוסיפים את הקציצות לסיר, ומבשלים במשך כ-20 דקות. מגישים עם אורז לבן.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות עם אורז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.