שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו

12-01-2023 | ירון צחר

מתכון פשוט וקל למאפה פריך וקינוח מושלם

המצרכים:
1 חבילה עלי בצק פילו מופשרים.
75 גרם חמאה מומסת
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינה בטעם שמנת נפוליון.
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
לתפוחים:
50 גרם חמאה מומסת
5 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר לבן
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כפית קינמון
20 צימוקים אדומים חתוכים גס
לעיטור:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך לילה.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינות, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל, השמנת, ותמצית הווניל, וטורפים עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הכנת התפוחים:
מוסיפים לסיר קטן את החמאה וממיסים אותה. מוסיפים לסיר את קוביות התפוחים, הצימוקים, הסוכר, קינמון, ומיץ הלימון. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי מס' דקות. מבשלים עד לריכוך קוביות התפוחים. מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לתפוחים להצטנן לטמפ' החדר. מערבבים את קוביות התפוחים והצימוקים עם מילית הגבינה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומכסים אותם עם מגבת, על מנת שלא יתייבשו. מושחים על עלה פילו אחד שכבת חמאה מומסת דקה, ומניחים אותו על תחתית התבנית, כשהשוליים של העלה מבצבצים מעבר לדופן התבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים. יוצקים על עלי הפילו המונחים בתבנית את מחצית ממילית הגבינה והתפוחים. מניחים 3 עלי פילו שנמשחו השכבה דקה של חמאה מעל מילית הגבינה. יוצקים מעל העלים את יתרת מילית הגבינה. אוספים פנימה את קצות עלי הפילו. מעל מניחים 2 עלי פילו המשוחים בשכבה דקה של חמאה. את הקצוות של העלים דוחפים בין דופן העוגה לבין דופן התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייב, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שעלי הפילו מקבלים גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה עם אבקת סוכר.
בתאבון…………….

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שטרודל תפוחים וגבינה במעטפת עלי פילו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.