תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

07-12-2023 | ניצן פוגל

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית אצלנו זה להכין תבשיל קדרה כלשהו שמתבשל שעות ארוכות וממלא את כל הבית בריח ממכר של אוכל מנחם. זה יכול להיות חמין, עוף עם אורז או אחד האהובים עלינו, אסאדו וירקות שורש.

סיר בשר של נתחי שפונדרה (אסאדו) עם קולרבי, שהתבשלו באיטיות ללא נוזלים, אלא עם המיצים של עצמם. טעמו של הקולרבי בבישול הארוך הניב טעם מתקתק וטעים שהשתלב היטב עם נתח האסאדו הרך והעסיסי. אתם חייבים לנסות!

מצרכים:

1.500 ק״ג אסאדו חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
⅓ כוס שמן זית
5-4 קולרבי חתוכים לרבעים
1 ראש שום
1 כף עלי טימין טריים (או חצי כף עלי טימין יבשים)
מלח
פלפל שחור
1-2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מחממים מעל אש בינונית- גבוהה, סיר כבד שמתאים להכנסה לתנור. יוצקים את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים את נתחי הבשר. צורבים את הנתחים היטב עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

מוסיפים מעל הנתחים הצרובים את רבעי הקולרבי, מניחים במרכז את ראש השום ומתבלים .

(ניתן גם לשדרג ולהוסיף לקולרבי ירקות שורש נוספים למי שאוהב כגון: בטטה, תפוח אדמה , גזר, שורש פטרוזיליה)

סוגרים את הסיר היטב עם נייר אפיה ומעל שתי יריעות של נייר אלומיניום לאטימה מוחלטת. סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור החם ל- 45 דקות.

(שימו לב שאתם משתמשים בסיר שניתן להכניסו לתנור – לא כל סיר מתאים לכך).

מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לצלות בחום נמוך כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

(לבישול ארוך כל הלילה  – יש להוריד את חום התנור ל- 100 מעלות)

למי שיש סיר בישול איטי חשמלי (כמו בתמונה) – ניתן להכין את המתכון גם בו – שמים על חום גבוה במשך 45 דקות ולאחר מכן מעבירים לחום נמוך כל הלילה.

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.